Öppet Hus 24 april 2010
 
Vi hade ett dussin hundar med tillhörande hussar och mattar i olika åldrar på besök en solig eftermiddag i trädgården. Till skillnad från de senaste försöken hade vi verkligen tur med vädret och varken skyfall eller stormväder förstörde dagen för oss. De första kom vid ett och de sista åkte inte förrän efter åtta på kvällen.

Vi fikade och pratade, en del kände varandra sedan tidigare medan andra knöt nya kontakter - roligt båda sakerna :) Efter ett tags minglande och inte minst fotograferande bland oss människor och nosande och lek mellan hundarna tröttnade någon och slog sig till ro och kopplade av medan vi andra satte oss i ring i gräset med några samarbetsvilliga hundar och klippte och ryckte päls från öron till tassar och utbytte erfarenheter och tips.

Jag hade fått lite sponsormaterial från Agria och Royal Canin som vi delade på så att alla fick något de tyckte kunde vara till nytta eller glädje (hoppas jag) och jag bredde ut mitt eget hundbibliotek på marken vilket gav upphov till såväl en del igenkännande och som diskussioner. Där fanns både mina första böcker (tex "Människan och hunden" av Konrad Lorenz), en del favoriter som stått sig genom åren (som "Ta hunden på allvar" av Eberhard Trumler) och nyare bekantskaper som "Welsh Springer Spaniel" av Anne Walton. Stamboken med bilder och stamtavlor för många svenska welshar fanns såklart med i flera olika upplagor från olika år och dessutom en äldre bok med engelska champions, som på en del sätt avviker i utseendet från dagens svenska. Hur många hundböcker av olika slag jag faktiskt samlat på mig de senaste fyrtio åren förvånade såväl mig själv som andra :)  

Några åkte lite tidigare, några kom lite senare och alla träffade inte alla - som det kan vara när man har Öppet Hus - och på slutet när vi tände grillen var vi ett tiotal kvar. Gott och trivsamt som sig bör och en bra avslutning på en trevlig dag.

Nå - här har jag samlat en del av de många bilder vi tog under dagen (och naturligtvis kan ni få dem i bättre kvalitet direkt av mig om ni vill) . Tack alla ni som kom och mycket nöje!

 

Samtliga bilder av Christer Bäckström och Titti Thenander